Mijn klantenzone Gratis verzending vanaf €100 naar 7 landen

Gillio leders

Gillio leders

 • Verschillende artisanale bedrijven, vooral uit de regio van Toscane, worden geselecteerd voor de productie van onze leders en verschillende productlijnen. Zij moeten onze filosofie en onze aanpak begrijpen, om te kunnen zorgen voor een sterke merkidentiteit, superieure productkwaliteit, verschillende innovaties, competitieve prijzen, excellente after sales service en tijdige leveringen.

  Onze leders zijn geproduceerd volgens de oude tradities van traditionele, plantaardige looiing. Dit is een erg traag proces dat ongeveer drie maanden duurt om te vervolledigen, waarbij de leders gekleurd worden in houten vaten. Omdat we natuurlijke tannines gebruiken, is dit proces het meest milieuvriendelijk. 

 • Natuurlijk! Je kan de staaltjes bestellen op onze website. Op elke productpagina zal je een 'Ontvang lederstaaltjes' knop zien, waar je kan aanvinken van welke leders je staaltjes wil ontvangen.

 • All onze leders worden gekleurd op een natuurlijke, traditionele manier. We behandelen onze leders niet kunstmatig om ze bvb glad te maken, dus elk vel leder is uniek en onderhevig aan kleurverschillen. Omdat elk vel uniek is, neemt het de kleurpigmenten anders op. De natuurlijke variaties (nerven, imperfeties, kleine littekentjes, variaties in de grain van het leder) zijn eigen aan de Gillio producten.

   

 • De beste manier om voor je Gillio lederwaren te zorgen is door ze te gebruiken. Hoe meer je producten vastgenomen wordene, hoe meer dat de natuurlijke olieën in je huid vermengen met de olieën in het product, waardoor er een natuurlijke patina ontwikkelt. Je leder zal rijker en dieper in kleur worden en een natuurlijke glans ontwikkelen.

  Als je je leder wil reinigen, raden we je aan om eerst met een zachte, vochtige doek te proberen. Indien nodig kan je ook een klein beetje Nivea bodycrème gebruiken.

 • Bij onze klassieke leders kan je krassen in het leder makkelijk wegwrijven. Dit gaat het makkelijkst bij de donkere kleuren zoals zwart, bruin, goud, rood, en groen bijvoorbeeld. Bij de lichtere kleuren zoals crème, aqua, lotus e.d. is het leder iets delicater omdat er een extra stap in het kleuringsproces werd toegevoegd om het leder zo licht te krijgen. Krassen wegwrijven op deze leders gaat ook, maar iets moeilijker. Maar: met het natuurlijke patina dat elk leder krijgt, worden krassen en vlekjes minder en minder zichtbaar mat de tijd. Dit geeft een uniek karakter aan het leder!

 • Op alle aankopen van Gillio producten, zowel schrijfwaren als lederwaren, kan je terugvallen op onze levenslange garantie.

  Je Gillio producten zijn ontworpen om een leven lang mee te gaan. Zowel bij het kiezen van de materialen dien we gebruiken (leders, ritssluitingen, stiksel etc.) als bij het vervaardigen van de artikelen, stelt Gillio de hoogste eisen qua kwaliteit en duurzaamheid. We garanderen je dan ook dat je nieuwe aankoop een erfstuk voor de volgende generatie zal worden!

  Het ontwikkelen van verkleuring en/of een natuurlijk patina op het leder (rijkere en donkerdere kleur en glans na gebruik) hoort bij de natuurlijke manier waarop onze leders gekleurd worden, en valt dus niet onder de garantie. Elke andere productiefout (een handvat dat loslaat, een sluiting die niet meer functioneert, etc) wordt gedekt door onze levenslange garantie.

  Breng uw product binnen in één van onze winkels (Antwerpen of Brussel) of neem contact op met ons hoofdkantoor!

 • Lees meer over onze leders op deze pagina

 • .

 
U bekijkt momenteel de desktop versie, klik hier om terug te gaan naar de mobiele versie back to top