Mijn klantenzone Gratis verzending vanaf €100 naar 7 landen

Geschiedenis

Gillio Firenze is een klein familiebedrijf dat high-end, topkwaliteit, handgemaakte lederen goederen verkoopt, gemaakt van het fijnste Italiaanse leer. Ons bedrijf begon met een kleine papierwinkel in Brussel in 1952 en sindsdien hebben we ons merk en collecties aanzienlijk uitgebreid. Onze producten worden wereldwijd verkocht (in bijna 50 landen) bij dealershops, onze twee eigen winkels in België en via onze webshop. We hebben ervaring als retailer, wholeseller en als een internetwinkel - dit brengt ons veel dichter bij onze klanten en hun behoeften.

De Gillio Firenze producten blinken uit in kwaliteit, vakmanschap en in hun algehele look en feel. Zodra u een Gillio product in handen heeft gehad en de kwaliteit van ons leder heeft ervaren, is het moeilijk om ooit terug naar goedkopere commerciële leders te gaan. Onze bekende Epoca-leders worden nog steeds gekleurd volgens de oude Italiaanse tradities. Geen snel laagje verf, maar een traditionele plantaardige looiing. Deze transformatie van ruwe huiden naar prachtig gekleurd leder is een langzaam en verrassend proces in houten vaten. Het proces is gebaseerd op het gebruik van natuurlijke tannines, op moderne technieken en machines, maar vooral op het trage tijdsverloop.

Dit proces is het meest milieu-vriendelijk, en het stelt ons in staat om de uniciteit en veelzijdigheid in het product te houden. De natuurlijke variaties (kreukels, onvolkomenheden, littekens, variaties in de kleur of de grain van het leder) zijn inherent aan het Gillio producten: u zult nooit twee identieke producten vinden in de Gillio collectie: in plaats van het aanbieden van perfecte (kunstmatig) gladgestreken, dertien-in-een-dozijn producten, gelooft Gillio sterk in het creëren van unieke stukken van vakmanschap, die nog mooier zullen worden met de jaren - echte erfstukken!

Hoge kwaliteit plantaardig looien is aan het verdwijnen in Europa, met uitzondering van Italië, waar al onze ledersoorten worden geproduceerd. Onze leders worden gecertifieerd met het 'Certificato de Garanzia - pelle conciata al vegetale in Toscana' label: gegarandeerd plantaardig gelooid Toscaans leder. Gillio verdiende dit certificaat na het voldoen aan de strengste eisen voor de authenticiteit van leerbewerking, opgelegd door de strenge specificaties van het Consortium; een onafhankelijke organisatie die regelmatig (onaangekondigde) controles op de kwaliteit en productie uitvoert.

Vergeet niet om onze Gillio Firenze Facebook-pagina te bezoeken voor regelmatige updates, of kom eens een kijkje nemen  in onze Gillio Firenze Fan Group!

 
U bekijkt momenteel de desktop versie, klik hier om terug te gaan naar de mobiele versie back to top